ALICIA KEYS









Des dels 7 anys va començar a tocar el piano i música clàssica. va seguir desenvolupant la composició, producció i gravació del seu primer àlbum, un disc en el que començà a treballar als 14 anys, quan va escriure la seva primera cançó,`` Butterflyz´´, que forma part del seu primer àlbum ``Songs in A Minor´´.




Clive Davis la va descobrir en Artista records i va llançar el 26 de juyn de 2001 ``Songs in A Minor´´, va aconseguir cinc premis Grammy; incloent els preuats Millor Artista Nou i Millor Cançó de l'Any.



La major part dels temes de l'àlbum, incloent una composició tan lluminosa com ``Fallin´´ o la impactant Troubles, han sigut compostos i produïts per ella mateixa. A més, Alicia ha col·laborat amb Jermaine Dupri en ``Girlfriend´´ i amb Isaac Hayes.




En 2003 va presentar el seu segon àlbum ``The Diary of Alicia Keys´´, un disc inspirat en la música americana dels anys 70. El disc en sí, i la col·laboració que va realitzar en 2004 amb el cantant Usher per al tema`` My Boo´´ li van valdre 8 nominacions als premis Grammy 2005, guanyant en tres ternes per material de l'àlbum i en una per la cançó My Boo. Cal destacar la nominació de ``If I Ain't Got You´´ com Cançó de l'Any i de l'àlbum com Disc de l'Any, dues de les més importants categories dels Grammy.´




En octubre de 2005 es va llançar al mercat el disc Unplugged, un àlbum en directe de les discontinuades sèries de concerts acústics de la MTV que Keys portà de nou a la llum. L'àlbum va debutar en el n°1 de vendes de EUA, convertint a Keys en la primera cantant femenina de R&B en debutar consecutivament amb tres àlbums en el n°1. A banda de ser el segon unplugged amb millors vendes en la primera setmana, només superat pel de Nirvana, el disc Unplugged li va valdre 4 nominacions als Grammy 2006, més una per un duet amb la seva corista Jermaine Paul que apareix en el disc ``So Amazing´´, la cançó nominada és un remake del clàssic de ``Vandross If This World Were Mine´´.




Així, Alicia Keys suma avui dia 19 nominacions al Grammy, 9 Grammys i tres àlbums número u en EUA.




Recientment Keys va gravar un duet junt a Bono de U2 per a ajudar a l'organització contra el SIDA ``Keep A Child Aliv´´, de la qual Keys és vocera mundial. El tema és un cover de Don't Give Up de Peter Gabriel. rebatejat per Keys i Bono com: ``Don't Give Up´´. Tot el que es recapte anirà a favor de l'organització, que proveeix medicaments per tractar el VIH en els països més pobres d'Àfrica, principalment per als xiquets.

4 comentarios:

JÚLIA TUR ha dit...

Holaaaa!
Com has fet tot aixo?
Em pot ajudar? Jajaja
un besitooo!

[.....Maria!!.....] ha dit...

wollaaa !!!!!
si k et puc ajudar, pero me tens que dir a que vols que te digui; sa plantilla, l'entrada de alicia keys, contador calendari etc...

Anònim ha dit...

hola!..
et volia preguntar en quin format esta el teu blog..=( perQe no puc posar la plantilla qe vol...
gracis.. !

Isasignes_vidasaludable ha dit...

Holaaa!
No sé que ha passat en els nostres comptadors. Jo n'he posat un altre, d'un altra pàgina. Prova-ho tu!!
Ja verig que fins els alumnes de 2n et demanen els teus consells! jeje...hauràs de demanar honoraris!!

TrAdUeIx El mEu bLoG!!^^

center>
Traductor

Powered By Blogger

ReLlOtGe!!

UlTiMs CoMeNtArIs !!^^